morvan frankrijk bezienswaardigheden

Bekijk vakantiehuis La Berce in Nièvre Bourgogne Gites.nl.
De Morvan is een graniet massief en wordt wel het oudste stukje Frankrijk genoemd met een oppervlakte van 175.000 ha. Daarvan bestaat 70.000 ha uit bossen en 1300 ha. uit meren en rivieren. De morvan is gebleven zoals het was, een onbedorven oase van rust en natuur. De Morvan is een natuurpark je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen op diverse wandelroutes, mountainbiken, kanoën, raften, paardrijden, zeilen en windsurfen. Er zijn zes stuwmeren in de Morvan. Op 2 km afstand van het huis bevindt zich het grote meer Lac de Panneciere waar men goed kan zwemmen met bijbehorende strandjes die ook geschikt zijn voor kinderen. Het meer leent zich goed voor diverse watersporten en vissen is toegestaan met vergunning. In de omgeving zijn mooie steden te bezoeken zoals Avallon, Vezelay en Autun met diverse markten, kastelen en bezienswaardigheden.
BOURGOGNE. meren, heuveltoppen en valleien: de Morvan.
Naar men zegt is wandklimmen in de Morvan even interessant als in Fontainebleau. Men kan deze sport beoefenen op de bergwanden van graniet, een buitenkansje in de Bourgogne, waar de kalkrotsen koning zijn. Maar de beste manier om de Morvan te ontdekken, is een van de talrijke paden in te slaan.
Fietsen in Bourgondi Reisgraag.nl.
De fietsroute tussen Nièvre en Yonne is 175 kilometer lang en volgt het Canal du Nivernais. Dit traject voert je langs het rijke gebied van Bazois, langs het massief van de Morvan en eindigt aan de voet van de hellingen van de Auxerrois. Deze fietsroute staat in het teken van ongerepte natuur. Een leuk uitstapje langs deze fietsroute is Les Rochers du Saussois. Dit is een indrukwekkende partij kalkrotsen, het is dan ook een populaire klimplek in Bourgondië. Hier kun je ook goed wandelen en genieten van de natuur. Karakteristieke dorpjes in Yonne. Langs de wijngaarden. Door de wijngaarden en stille natuur fiets je de 20 kilometer van Beaune naar Santenay en van Santenay naar Nolay. Deze bourgondische route laat je de Franse wijncultuur beleven en vanuit deze route heb je verschillende mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving. Verschillende wijnhuizen, wijndomeinen en wijnkelders die je passeert bieden evenementen aan op het gebied van wijn en ook restaurants en toeristische bezienswaardigheden rond het thema wijn.
Top 10 bezienswaardigheden in Bourgogne citytrip en reisinfo Take-A-Trip.
De natuurpracht van de Morvan. De watervallen van Hérisson. Overnachten in Bourgogne. Eten en drinken. Wandelen in Bourgogne. Top 10 bezienswaardigheden in Bourgogne. Naast de vele wijngaarden en de mooie natuurpracht, valt er nog heel wat te zien in Bourgogne. Je kan er namelijk kennismaken met een rijke cultuur en geschiedenis, wat terug te vinden is in de vele oude steden, abdijen, kastelen en dorpjes. We laten je kennismaken met een greep uit het zeer diverse aanbod. De cisterciënzerabdij van Fontenay. De cisterciënzerabdij van Fontenay is als juweel van Noord-Bourgondië een absolute must-see wanneer je door de regio trekt. Bernardus van Caivaux richtte het klooster op in 1119 en vandaag de dag staat het bekend als het oudste klooster van Frankrijk.
Vézelay: de parel van de Morvan Dorpen in Frankrijk.
Download dan één van onze Reisgidsen. Hiermee lees je op je vakantieadres over de mooiste dorpen in Frankrijk. Vézelay op Pinterest. Kaart van Bourgondië. Les plus beaux villages de France weergeven op een grotere kaart. Meer artikelen over Bourgondië. Vézelay: de parel van de Morvan.
Maison La Berce gezellig ingerichte vrijstaande vakantiewoning.
De Morvan is een graniet massief en wordt wel het oudste stukje Frankrijk genoemd met een oppervlakte van 175.000 ha. Daarvan bestaat 70.000 ha uit bossen en 1300 ha. uit meren en rivieren. De morvan is gebleven zoals het was, een onbedorven oase van rust en natuur. De Morvan is een natuurpark je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen op diverse wandelroutes, mountainbiken, kanoën, raften, paardrijden, zeilen en windsurfen. Er zijn zes stuwmeren in de Morvan. Op 2 km afstand van het huis bevindt zich het grote meer Lac de Panneciere. Het meer leent zich goed voor diverse watersporten en vissen is toegestaan met vergunning. In de omgeving zijn mooie steden te bezoeken zoals Avallon, Vezelay en Autun met diverse markten, kastelen en bezienswaardigheden.
Niet te missen bezienswaardigheden in de Morvan Frankrijk Puur, reistips recepten.
Niet te missen bezienswaardigheden in de Morvan. door Martijn 4 augustus 2017 14 februari 2020. De Morvan, een prachtige, rustige streek op een behapbare afstand van Nederland. Een streek voor natuurliefhebbers die wandelend of fietsend van groene bossen, blauwe meren en leuke stadjes en dorpjes willen genieten. In deze blog zet ik enkele van de hoogtepunten van de streek voor je op een rijtje. De Morvan is een dunbevolkt heuvelachtig massief in Frankrijk, tussen Beaune en Nevers in de Bourgogne.
De groene gids / Michelin Bourgondie / druk 1 Google Boeken.
16de eeuw Abbaye abdij adresboekje Logies apsis Autun Auxerre Avallon Beaune beelden behalve beroemde bezichtigen binnenplaats Bourgondië Bourgondische Bresse Canal de Bourgogne Chablis Chalon Chambre d'höte' Chapelle Charlieu Charolles Chateau Christus Clamecy Cluny Cormatin Cóte Cóte-d'Or' Creusot Detailkaart 320 Digoin Dijon dorp eetzaal Église eind feestdagen Filips fraaie Frankrijk Gallo-Romeinse gebouw gerestaureerd gesl gevel glas-in-loodramen goed gotische gratis grote hertog Hotel houten interieur inwoners juli Juli-aug juni kamers kapel kapitelen kasteel kathedraal kerk klokkentoren koor Le Creusot ligt links Lodewijk Loire Louhans maart Macon Maconnais Maison maken middeleeuwse monniken Montbard mooi uitzicht Morvan Musée museum Nevers Nièvre Nivernais Notre-Dame omgeving oude park plaatsje place portaal prachtige Puisaye restaurant richting rijden romaanse rond Rondleiding rondrit Saóne Saulieu schip Situering Detailkaart stad stenen stijl streek te.m terras tijdens timpaan toren torens Tour Tourisme transept tuin vanaf versierd Vézelay voormalige vroegere wijn wijngaarden Yonne zoals.
Vakantiehuis in Bourgogne, Frankrijk huren? Micazu.
De stad kent vele bezienswaardigheden uit de middeleeuwen die absoluut de moeite waard zijn. Ook Auxerre is een mooie stad om te bezoeken vanuit uw vakantiehuis in Bourgogne. Historische gebouwen en musea in overvloed! Boek ook een heerlijke vakantie naar Frankrijk!
Bezienswaardigheden in de omgeving van het natuurpark.
Voordat hij in 1981 president van Frankrijk werd, was Mitterrand burgemeester van dit stadje. Als je het kleine Château-Chinon bezocht hebt, is zon carrièresprong haast niet te bevatten. Maar een andere erfenis heeft veel meer effect op de huidige Morvan. Als burgemeester van Château-Chinon heeft Mitterrand namelijk gepleit voor de benoeming van de Morvan tot regionaal natuurpark. Daardoor heeft het gebied een status gekregen waarbij natuurbescherming, behoud van het cultureel erfgoed en economische ontwikkeling hand in hand gaan. Dankzij Mitterrand is het glooiende rustieke landschap van de Morvan gewaarborgd. Een van de belangrijke bezienswaardigheden in Château-Chinon is het Musée du Septennat.

Contacteer ons

Op zoek naar morvan frankrijk bezienswaardigheden?