morvan bezienswaardigheden

Yonne Weg in Frankrijk.nl.
Tonnerre ligt te midden van wijngaarden aan het Canal de Bourgogne en de rivier de Armanon. Bezienswaardigheden in Tonnerre zijn de Fosse Dionne, de glise St-Pierre en het Htel-Dieu. De Fosse Dionne is een ronde bekken gevuld met blauwgroen water waaruit iedere seconde een variabele hoeveelheid water omhoog welt. De hoeveelheid kan variren van 10 tot wel 1000 liter. Het bekken wordt gevoed door een kilometers lang netwerk van onderaardse stroompjes. Het bekken was vroeger in gebruik als wasplaats. De in de 16de eeuw gedeeltelijk herbouwde glise St-Pierre staat op een terras vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de stad en de omgeving. Het Htel-Dieu is gebouwd tussen 1293 en 1295. Dit in een recordtempo gebouwde ziekenhuis heeft overweldigende afmetingen en is 90 meter lang, 18 meter breed en 26 meter hoog. Het dak van het ziekenhuis heeft een fraaie eikenhouten dakconstructie met een oppervlakte van 4.500 m. In het kerkgedeelte achter in de zaal bevindt zich in de Chapelle du Revestire een prachtig gebeeldhouwde graflegging uit de 15de eeuw. Vzelay ligt aan de noordwestkant van de Morvan op de hellingen en top van een heuvel aan de rivier de Cure.
gouden enveloppen
TransIP Reserved domain. Bezet!
How can I obtain a domain from another owner? TransIP is in 2003 ontstaan vanuit de gedachte dat alles altijd beter kan. Door te blijven innoveren en continu onze producten en diensten te verbeteren zijn we uitgegroeid tot de grootste van Nederland.
relatiegeschenken
Geo Mashup Map.
wijntassen
De mooiste dorpen van Bourgondië Dorpen in Frankrijk.
Zeker in de Morvan kan je goed wandelen, fietsen en op de meren zijn er voldoende mogelijkheden voor de watersporter. Abdij van Pontigny: de grootste cisterciënzer kerk van de wereld. 25 januari 2019 / 0 Reacties / in Bourgondië, Yonne / door Rogier.
magento 2 developer
Het Regionaal Natuurpark Le Morvan Gids Toerisme Recreatie.
Tijdens uw verblijf in de Morvan kunt u, als u de kleine weggetjes en paden neemt, de beschermde site van de waterval van Gouloux ontdekken, maar ook het dal van la Cure, het bos van Breuil-Chenue, de bergengten van Narvau, het uitzicht over de toppen van de Morvan vanaf de mont de la Justice in Lormes.
Zoekmachine-Optimalisatie
Château-Chinon Ville Wikipedia.
De naam van het museum Septennat staat voor de 7-jarige periode van het Franse presidentschap. Het Musée du Costume et des Arts et Traditions populaires du Morvan herbergt kostuums uit de 18e eeuw en een deel uit de collectie van Jules Dardy.
seiko horloge
Bourgondië, Champagne / druk 4 Tiny Keuning Google Boeken.
19e eeuw abdij Autun Auxerre Avallon Beaune beeld beeldhouwwerk Beuvray Bezienswaardigheden bossen Bourgogne Bourgondië Bourgondische boven Bresse Canal Canal de Bourgogne centrum Chablis Chalon-sur-Saöne Champagne Chateau Christus cisterciënzer Clamecy Cluny collectie Cöte d'Or' crypte deel Dijon dorp dwarsbeuk Église Festiviteiten flamboyantgotische Forêt fraaie Frankrijk Franse Ardennen fresco's' Gallo-Romeinse gebouwd gerestaureerd gesl goed gotiek gotische heilige hertogen heuvel Hötel houten i6e-eeuwse Informatie interieur kapel kapitelen kasteel kathedraal kerk klooster koning koor kruisribgewelf kunt Langres ligt links Lodewijk Loire Macon Maconnais Maison Maria markt Marne middags Middeleeuwen monniken Mont Morvan Musée museum narthex Nevers Nièvre Nivernais noorden Notre-Dame omgeving oosten Parc Parijs Place portaal regionale Reims renaissancestijl Restaurants rijk rivieren romaanse Romeinse rond route Saöne Saulieu schip stadje streek terras tijdens timpaan toeristenbureau toren torens Tour Tournus triforium Troyes vanaf vensters Vézelay vieringtoren vooral vroeggotische Wandelen wandopstand westen westgevel wijngaarden witte wijn Yonne zijbeuk zoals zuiden.
snorscooter
Fietsen in Bourgondië.
Tussen Corbigny en Châtillon-en-Bazois komt u bij een van de hoogtepunten van het parcours: een serie van 16 sluizen, de zogeheten trapsluizen.Verder oostwaarts in het Regionale Natuurpark van de Morvan doorsnijdt de Grande Traversée du Morvan het park van Noord naar Zuid.
persoonlijke lening laagste rente
Top 10 bezienswaardigheden in Bourgogne citytrip en reisinfo Take-A-Trip.
De natuurpracht van de Morvan. De watervallen van Hérisson. Overnachten in Bourgogne. Eten en drinken. Wandelen in Bourgogne. Top 10 bezienswaardigheden in Bourgogne. Naast de vele wijngaarden en de mooie natuurpracht, valt er ook nog een rijke cultuur en geschiedenis te ontdekken in Bourgogne.
spaarpas
Vakantie Avallon TUI.
In Avallon en ook in de nabije omgeving zijn er vele andere bezienswaardigheden te vinden. Wilt u niks missen tijdens uw vakantie Avallon? Bij het toeristenbureau in Rue Bocquillot kunt u een kaart kopen waarop de verschillende wandelroutes zijn uitgestippeld. Een unieke kans om activiteit met cultuur te combineren, om maar te zwijgen over de natuur van Bourgogne. Bijzondere roots van Avallon. De ligging van Avallon is al net zo bijzonder als de vele culturele hoogstandjes. De stad is gebouwd tegen een granieten rotswand waardoor er bijna geen vlakte is te vinden in de heuvelachtige plaats. Daardoor ligt Avallon wat hoger en biedt het uitzicht op de vallei van Cousin. Tussen de oude stadswallen kunt u op het terras van Bistro LHorloge nippen van een glas Pinot Noir, Chardonnay of Chablis. Eenmaal terug in het rustig gelegen hotel van TUI geniet u verder van de rust van de omringende bossen en tuinen. Hopelijk heeft u niet te veel gegeten op het terras, want de keuken in het hotel is erg goed. Bekijk alle vakanties Avallon 1. Vakanties in Frankrijk. Vakantie Montigny en Morvan.
Betsson

Contacteer ons

Resultaten voor morvan bezienswaardigheden