morvan wandelen

Wandelen in de Morvan.
Deze wandelingen in het Hart van de Morvan komen langs genezende bronnen, kapelletjes, gallo romeinse bouwwerken, en niet te vergeten de meesterwerken van de romaans bourgondische architektuur, de basilica van Vezelay en Saulieu en de kathedraal Saint Lazare van Autun. Twee wandelroutes: Estoost 178km en Ouest west 160 km herkenbaar aan een kleine oranje wandeaar waardoor u van Vezelay naar Autun kunt wandelen.
L'Oiseau' in Ouroux-en-Morvan, Nièvre huren? Micazu.
48 4 Delen. Boek nu uw voorjaarsvakantie: wandelen in eindeloze rust! Ons vrijstaand huis met alle moderne comfortin, midden-Frankrijk, ongeveer 200 km ten zuidoosten van Parijs, biedt u een prachtig uitzicht op de heuvels van de Morvan. Het huis staat in een klein gehuchtje: Montpensy.
Morvan Wandelen en Fietsen Bourgondisch ontspannen.
De Morvan is: Wandelen, Fietsen en Bourgondisch genieten. Na onze eerste wandeling 15 jaar geleden, komen we hier ieder jaar een week wandelen en het verveeld nog steeds niet! Wil je ook wandelen, fietsen en overnachten in de Morvan? De beschreven wandelroutes op deze website liggen in de Morvan in het departement de Nièvre.
Retraite, sabbatical in Vezelay, Morvan, Bourgogne, Frankrijk.
De opvoering van het eeuwen oude religieuze spektakel, is voor de een het hebben van de meest directe manier van contact met God, voor de ander een hoogstaand spel, waarin de kunst van de religieuze vervoering wordt beoefend, voor nog weer een ander een merkwaardige uiting van menselijke gekkigheid.
bol.com WANDELGIDS DE MORVAN GEW. HERDR, Van der Vliet 9789038904207 Boeken.
Inmiddels heb ik verschillende wandelingen die in het boek beschreven staan gemaakt. De beschrijvingen zijn helder en ook de achtergrondinformatie bij kleine kerkjes, kapelletjes e.d. Het boek is een aanrader voor iedereen die houdt van wandelen en van de Morvan.
Niet te missen bezienswaardigheden in de Morvan Frankrijk Puur, reistips recepten.
Vanuit de Morvan kan je ook de beroemde wijngaarden van de Bourgognestreek bezoeken, denk maar aan Beaune, Meursault, Pommard enz. Het maison du parc vindt je in Saint Brisson, hier vindt je alle uitleg en bezienswaardigheden van de streek, er is ook een museum van het verzet in de 2de wereldoorlog, in de donkere bossen waren er talrijke maquis schuilplaatsen van waaruit het verzet werd georganiseerd. Zelf hebben wij een vakantiehuisje in Les Buteaux zon 10 km ten zuiden van Chateau Chinon, in deze stad is president Mitterand meer dan 30 jaar burgemeester geweest vooraleer hij president van Frankrijk geworden is. Er bevindt zich een museum met de talrijke relatiegeschenken die hij gedurende zijn ambtstermijn bij bezoeken in het buitenland heeft gekregen, hij heeft ze aan de stad geschonken en is meer dan een bezoekje waard er zijn heel unieke stukken bij. Indien iemand belangstelling zou hebben om een vakantie door te brengen in onze vakantiewoning laat dan gerust iets horen, we kunnen jullie alle nodige inlichtingen over deze nog ongerepte regio geven.
Camping, Hotel Morvan, Bourgognewandelarrangement Archives Camping, Hotel Morvan, Bourgogne.
Laat dit veld leeg als je een mens bent.: Wandelen in de Morvan De Morvan is een natuurpark met eindeloos veel meertjes, stroompjes en bronnen. Het is een rustig en gevarieerd gebied met veel eiken en beukenbossen, kleinschalige veeteelt en een coulissenlandschap.
Bourgogne natuur Mooiste plekken in de Bourgogne.
Door het heuvelachtige karakter van de regio biedt de Morvan in Bourgogne uitgelezen mogelijkheden voor een actieve vakantie. Hou je van wandelen, fietsen of kanovaren? Dan ben je hier aan het goede adres! De morvan kent 4000 kilometer aan uiteenlopende wandel en fietsroutes en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Campings met Nederlandse eigenaar of beheerder in departement Morvan, regio Bourgogne Bourgondië Huurtent.nl.
Kanotochten, wandelen en fietsen. Ben je op zoek naar een kleine groene camping in de Morvan Saône-et-Loire? Op nog geen dag reizen van Nederland ligt vakantiedomein Boussal in de regio Bourgogne. Deze camping bestaat uit een boerenhoeve met enkele bijgebouwen en een 1 hectare groot groen terrein met enkele ru.
Bijzondere mooie gîte in de Bourgogne: zonnig, mooie plek en authentiek.
De Morvan nodigt u uit tot actieve, gezonde recreatie. Wandelen in de Morvan is plezier voor jong en oud. Of u nou een ervaren wandelaar bent, die van grote afstanden en heuvelachtige rotsen houdt, of dat u het liever rustig aan doet en op uw gemak wat door de bossen kuiert.

Contacteer ons

Op zoek naar morvan wandelen?